EMURGO

EMURGO är en global organisation som är involverad i utvecklingen och driften av Cardano. EMURGO är en av tre organisationer som är involverade i utvecklingen av Cardano-nätverket, tillsammans med Input Output Hong Kong (IOHK) och Cardano-stiftelsen.

EMURGO är ansvarig för att skapa affärsmöjligheter och användningar för Cardano-nätverket genom att skapa partnerskap och samarbeten med företag och organisationer runt om i världen. Detta inkluderar att hjälpa företag att använda blockchain-teknologi för att skapa decentraliserade applikationer och tjänster, samt att utveckla verktyg och plattformar för att underlätta integrationen av Cardano i olika branscher.

EMURGO är en decentraliserad organisation och är oberoende av IOHK och Cardano-stiftelsen, men samarbetar med dem för att skapa en ekosystem och en plattform för decentraliserade applikationer och tjänster. EMURGO är också ansvarig för att främja utbildning och kunskapsutveckling inom blockchain-teknologi och Cardano-nätverket genom olika initiativ och program.