IOHK

Input Output Hong Kong (IOHK) är en forskningsgrupp och företaget som skapade Cardano-blockchain-plattformen. IOHK är ett företag som är ledd av Charles Hoskinson, en av grundarna av Ethereum och tidigare CEO för IOHK.

IOHK är en decentraliserad organisation som är dedikerad till att skapa och utveckla teknologier för decentraliserade applikationer och system. De har sitt fokus på att bygga hållbara och säkra system som kan hantera stora mängder data och transaktioner.

Cardano är resultatet av IOHK:s forskning och utveckling och är en av de mest avancerade blockchain-plattformarna idag. Den har en unik arkitektur som bygger på forskning och vetenskaplig metodik, med ett fokus på hållbarhet, säkerhet och rättvisa.

IOHK har också utvecklat andra projekt, inklusive Atala PRISM, en plattform för decentraliserade identiteter, och Plutus, ett programmeringsspråk för smarta kontrakt.

IOHK arbetar också i samarbete med Cardano-stiftelsen och EMURGO, en annan organisation involverad i utveckling och driften av Cardano-nätverket. Tillsammans arbetar de för att skapa en ekosystem och en plattform för decentraliserade applikationer och tjänster.