NFT

Vad är NFTs?

NFT (”Non-Fungible Token”) är en form av unika digitala certifikat som representerar ägande av en digital eller virtuell tillgång, såsom konst, musik, videor eller andra digitala objekt. Dessa tokens är skapade och lagrade på blockchains, vilket gör dem unika och icke ersättbara med någon annan token. NFT:s används för att ge skapare och ägare av digitala tillgångar ett sätt att säkra och verifiera ägande, samt göra det möjligt för samlare att köpa och sälja bevisligen unika digitala tillgångar.

CNFT används ofta av Cardanos community i media och sociala medier för att förtydliga att det handlar om Cardano NFTs, det vill säga NFTs som specifikt lagras på Cardano-blockkedjan.

CNFT-Marknadsplatser: Köp och sälj CNFTs

Det finns ett flertal marknadsplatser där du kan köpa och sälja Cardano-NFTs, men överlägset störst är jpg.store, där över 95% av handeln sker.

jpg.store logo

jpg.store

jpg.store
cnft.io logo

cnft.io

CNFT.io
tokhun.io logo

tokhun.io

Tokhun.io
epoch.art logo

epoch.art

epoch.art

Minta CNFTs

När en NFT skapas och registreras på blockkedjan kallas det för ”minting”, lånat från ordet för att skapa mynt av metaller. Vanligtvis mintas NFTs av köpare i samband med att en NFT-samling släpps, men de kan även mintas i förväg.